Yxtaholms samfällighetsförening 

 Grannsamverkan inom YSF


Grannsamverkan

Grannsamverkan är en metod som bygger på ett samarbete mellan de boende och polisen.

Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. Det handlar främst om att förhindra bostadsinbrott, skadegörelse och fordonsstölder.

Metoden går ut på att alla i området håller extra uppsikt över våra grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Med större social kontroll kan en möjlig gärningsman upptäckas lättare.


Vid misstanke om brott

Om du har frågor till polisen eller ser personer eller fordon som du tycker beter sig avvikande mejla grannsamverkan.kfv@polisen.se
eller ring 114 14

Du kan också ställa frågor i Facebook-gruppen "Vi i Yxtaholm". Där är det lätt att informera om att den främmande bilen är en hantverkare, matleverans eller liknande.


Ser du ett pågående brott
ring 112

Kontakt inom grannsamverkan

Vi har också ett system med ett antal lokala kontaktombud och ett huvudkontaktombud. Det lokala kontaktombudet kan du meddela när du t.ex. stänger för säsongen och inte kommer att vara i fastigheten på länge eller när det ska stå en annan bil på tomten som kan väcka misstankar.

Huvudkontaktombudens uppgift är att samordna de lokala kontaktombuden och att vara polisens kontaktperson. Huvudkontaktombudet har också kontakt med Länsförsäkringar Södermanland och Räddningstjänsten vilka också är involverade i grannsamverkan.


Ombud

Huvudkontaktombud
Ann Östvi
Stavsjöhöjden 1

Lokala kontaktombud
Kvarnmon
Leif Östfeldt, Kvarnmovägen 1

Kvarnbacken
Björn Lidén, Hägerbovägen 22

Stavsjöhöjden
Anders Bjernudd, Stavsjöhöjden 13

Hägerbo
Ulrika Pålsson, Hägerbovägen 47

Yxtakvarnshöjden
Linda Moser, Yxtakvarnshöjden 5

Ulvsunda
Annelie Ekstrand, Ulvsundavägen 22

Mellösa:
??